Författare: |29 september, 2021|Kategori: Minnen, Saknad|

Med rum för minnen

När Håkan förlorade sin pappa ville han ha både en vacker och lättskött gravplats. Hi Unitys alternativ blev lösningen. Gravstenen i stål med tillhörande minnesskåp gav honom möjligheten att förvara minnen från sin pappa, utan att de blir förstörda av väder och vind. Den blanka ytan gör att gravstenen vackert smälter in i omgivningen och speglar naturen runt omkring, liksom den unika person som Håkans pappa var.

Håkan Malmborg förlorade sin pappa Bengt efter en stroke. Han blev 88 år gammal. Bengt var en man som älskade att skapa med sina händer och gjorde det på ett otroligt sätt, oavsett om det gällde att reparera cyklar eller renovera huset. Han var utbildad guldsmed och jobbade många år som verkmästare på olika bilverkstäder. Håkans mamma lever sedan många år tillbaka med demens. Så när Håkan fick reda på att Hi Unity skänker pengar till utvalda fonder för varje såld gravsten, blev Hjärnfonden det självklara valet.

Lättskött och unik gravsten

Håkan hade egentligen tänkt att sprida askan i havet, men barnen Jaqueline och Nadine ville väldigt gärna ha en grav att gå till för att minnas sin farfar. För Håkans del var det viktigt att gravstenen skulle vara lättskött så att hans pappas gravplats förblir fin och inte ser misskött ut. Med ljusgrå singel runt om gravstenen Headstone Hi och den matchande kantlisten i stål kändes platsen fullbordad.

– Farfar hade gillat den, han var en sådan person som alltid simmade mot strömmen, och inte gjorde som alla andra. Gravstenen i stål känns dessutom konstnärlig och speciell, precis som han var, säger Jaqueline och får medhåll av sin syster Nadine.

Minnen att dela med andra

Minnesskåpet var ytterligare en anledning till varför Håkans val föll på Headstone Hi. I det glasförsedda skåpet kan man placera gåvor, ljus eller brev till den bortgångne personen.

– Jag ville att pappa skulle få med sig sin skiftnyckel vid kremeringen, men det gick inte. Så den har jag placerat i skåpet åt honom. På det sättet kan hela familjen ta del av minnet genom att det är synligt för alla. Att valet föll på en skiftnyckel var självklart då pappa alltid bar med sig sin 00:a. Han använde den till allt och han älskade sina verktyg.

Med rum för minnen
Med rum för minnen
Med rum för minnen

Dela reflektionen

Rekommenderade reflektioner

Hjärnfondens arbete berör alla

29 september, 2021|

Ett nytt sätt att minnas

29 september, 2021|

Titel

Till toppen