Författare: |20 januari, 2022|Kategori: Livet, Pay it Forward, Vägen framåt|

Ellas Hjältar uppfyller barns drömmar

Ellas Hjältar

Det finns många barn som har det svårt. Oavsett om det beror på att någon i familjen är sjuk, att barnet själv drabbats av sjukdom eller utsatts för andra saker som barn inte ska behöva gå igenom, så finns Ellas Hjältar där. Genom att uppfylla drömmar eller erbjuda stöd, bidrar insamlingsstiftelsen till att tusentals barn får ökad livskvalitet.

Ella var bara 4 år när hennes mamma Catja Karlberg var nära att förlora livet under en svår förlossning och skadorna blev bestående. Catja vårdades i hemmet under ett helt år och Ella höll sig på avstånd.
– Hon ville inte komma nära mig. Hon var rädd att jag skulle försvinna och dö, berättar Catja.
En dag såg de ett program om barn som hade det svårt. Ella reagerade starkt och Catja fick en idé.
– Jag frågade henne om hon ville samla in pengar och köpa en gåva till ett barn, till en annan hjälte. Sedan spelade jag spelade in en video och delade den på Facebook.

Läka genom att hjälpa andra

Dagen efter hade insamlingen nått 90 000 kronor. Catja blev först orolig och trodde att något var fel.
– Men sedan berättade min syster att inlägget var offentligt. Halva Sverige hade sett videon!
Av en slump fick Catja se en bild i sitt flöde på en svårt sjuk pojke som drömde om att få göra något med alla han älskar. Sagt och gjort. Catja och Ella åkte hem till pojken, förklarade att de tillsammans med ett företag hade ordnat ett flygplan för 19 personer ner till Kanarieöarna, all inclusive.
– När vi kom tillbaka till hotellet efter det mötet fick jag en kram av Ella för första gången på ett halvår. Hon sa till sin pappa att hon inte ville sluta göra detta, så jag tänkte; varför inte fortsätta läka genom att hjälpa andra?

”Mamma” till tusentals barn

Fem år senare har över 3 000 barn fått gåvor, upplevelser, drömdagar, idolträffar och olika typer av stöttning och stöd gentemot myndigheter och skolor. Skillnaden från andra organisationer är att Ellas Hjältar finns med hela vägen. Före, under, och framför allt efter det att drömmen har uppfyllts.
– En gåva i sig är jättefin och skapar minnen, men det är bara ett plåster på såren och det plåstret tar man av till slut. Jag vill att barnen ska känna att jag finns där även efteråt, som en extra vän eller psykolog, vad de än behöver. Jag brukar säga att är mamma till flera tusentals barn i Sverige, berättar Catja.

Donationer gör stor skillnad

Tack vare donationer från privatpersoner och företag kan Ellas Hjältar fortsätta att hjälpa andra små hjältar, genom att stärka barnen och ge dem livskvalitet som varar.
– Det är fantastisk när företag kan engagera sig och gynna vårt arbete med deras produkter, som Hi Unity gör. Ett sådant samarbete gör väldigt stor skillnad. Dessutom tror jag att Hi Unitys gravstenar med minnesskåp uppskattas särskilt när det gäller barn. De gravstenar vi har hjälpt familjer att skaffa har alltid en massa fina saker framför, men det förstörs av regn och ibland plundras de. Med ett sådant skåp kan man titta och minnas, och känna att sakerna får vara ifred. Jag tror att det är viktigt för familjerna, säger Catja.
Om du väljer en gravsten från Hi Unity kan du stödja Ellas Hjältars arbete, och bli en hjälte du med!

Ellas Hjältar
Ellas Hjältar
Ellas Hjältar

Dela reflektionen

Rekommenderade reflektioner

Hjärnfondens arbete berör alla

29 september, 2021|

Ett nytt sätt att minnas

29 september, 2021|

Titel

Till toppen